100m3 Kuru Tip Beton Santrali

100m3 Kuru Tip Beton Santrali

Kuru tip beton santralleri kuru beton çeşitlerinin üretildiği tesislerdir. Genellikle 60 metreküp ve 100 metreküp kapasiteye sahip modellere sahiptir. En belirgin özellikleri beton mikserine sahip olmamalarıdır. Su, çimento ve diğer malzemeleri karıştırma işlemi mikser kamyonu sayesinde yapılır. Mobil ve sabit olarak üretilebilen kuru tip beton santralleri agrega, çimento ve suyu otomatik olarak tartar ve mikser kamyonuna boşaltır. Üstün teknoloji kullanılarak üretilen ekipmanın maliyeti de azdır ve bu yüzden en çok kullanılan beton santrallerinden biridir. Nakliye gibi giderler de kuru tip beton santrali kullanımında düşüktür.

100 Metreküp Kuru Tip Beton Santralleri Neden Kullanılır?

Betonlar, yüksek katlı binaların inşaatında ve beton gereçleri üretiminde kullanılır. Maliyetlerinin yüksek olması ve işçilik gerektirmesi, beton santrallerinin kullanımını zorunlu kılmıştır. Hem daha düşük maliyetli olması hem de fonksiyonel olması sayesinde kuru tip beton santrali, portatif beton santralleri içerisinde en çok tercih edilen modellerdendir. Farklı kapasitelerde ve özelliklerde üretilen bu ekipmanların kurulumu da kolay ve hızlıdır. Baraj ve inşaat firmalarının tercih ettiği makinanın kullanımı da pratiktir. Karıştırma işlemleri karıştırıcı kamyon ile yapılır ve malzemeler otomatik olarak tartılabilir. Talep üzerine beton üretimi yapmak için ideal bir beton santralidir.

Kuru Beton Santrallerinin Çalışma Prensibi

Hazır beton olarak bilinen yapı malzemeleri iki farklı çalışma prensibi ile üretilir. Bunlardan biri kuru yaş sistem beton santralleri iken bir diğeri de kuru sistem beton santralleridir. Birbirinden farkları ise betonun elde edilmesi sırasında kullanılan karıştırma yöntemidir. Beton santralleri, yapılan projeye göre seçilir ve kuru tip beton santrali özellikler baraj ve inşaat projelerinde kullanılır.

Yaş tip beton santrallerinde karıştırma işlemi mikser yardımıyla yapılırken, kuru beton santrallerinde otomatik olarak tartılan malzemeler kamyona iletilir. Bilgisayarlı otomasyon sistemleri ile kullanılabilen bu ekipmanlar, sahada beton üretimi yapılmasını sağlar. Karıştırma işlemi yaş sistemlere göre daha hızlıdır ve daha yüksek kapasitede üretim sunar.

100 Metreküp Kuru Beton Santrallerinin Teknik Özellikleri

Saatte 100 metreküp üretim kapasitesine sahip kuru beton santrallerinin ağırlıkları çimento silosuz 35 tondur. Toplam motor güçleri 75 kilovat ve elektrik jeneratörü gereksinimi 100 kilovattır. Bu ekipmanları çalıştırmak için gereken alan ise 700 metrekaredir.

Agrega haznelerinin hacmi 4×20 metreküp iken, agrega tartım hazneleri 2,5 metreküptür. Tartım haznelerinin boyutları 800×13000 mm’dir. Agrega transfer konveyörünün boyutları ise 800×18000 mm’dir. Kuru beton santrallerindeki çimento tartım haznelerinin kapasitesi 1200 kilogramdır. Su tartım hazneleri 600 litre, katkı tartım hazneleri ise 30 litredir.

Hava kompresörü 300 litredir ve 5,5 kilovat gücündedir. Çimento siloları 50 ile 500 ton arasında kapasiteye sahiptir. İhtiyaca göre istenilen kapasitedeki kuru beton santrali modeli seçilebilir. Kontrol tipi ise tam otomatiktir.

Temel Değerler

Üreti̇m Kapasi̇tesi̇100 m³ / saat
Ağırlık35 Ton Çimento Silosuz
Toplam Motor Gücü75 kW
Elektrik Jeneratörü Gereksi̇ni̇mi̇100 kW
Çalıştırmak İçin Gerekli̇ Alan700 m²

Teknik Özellikler

Agrega Hazne Hacmi̇4x20 m³
Agrega Tartım Haznesi̇2,5 m³
Agrega Tartım Haznesi̇800x13,000 mm
Agrega Transfer Konveyörü800x18,000 mm
Çi̇mento Tartım Haznesi̇1200 Kg
Su Tartım Haznesi̇600 lt
Katkı Tartım Haznesi̇30 lt
Hava Kompresörü300 LT,5,5 Kw
Çimento Si̇losu50 İla 500 Ton Kapasi̇te Arasinda Opsi̇yonel
Kontrol Ti̇pi̇Tam Otomatik

    7/24 Sizlere Destek Vermekteyiz